1986 yılında artık terzi kalfası olmuştur. Terzilik zanaattır, okul diploması ustalık için yeterli olmaz. Nitekim 1995 yılında senelerdir hizmet ettiği ustası artık Mehmet Yılmaz`ın “usta” olduğuna kanaat getirir.
İşte aynı yıl Mehmet Yılmaz “ YILMAZ MODA EVİ ” ismiyle faaliyete geçer. Kendisi de artık terzilik mesleğine yeni çıraklar ve kalfalar kazandırma ehliyetine sahiptir. Modayı yakından takip eden Mehmet Yılmaz işini şu ifadelerle tanımlar ;
“2022 yılı meslekteki 41 ‘nci yılım. Modayı ve yeni teknolojiyi her zaman yakından takip ediyorum. Kusursuzluğu kendi ölçülerinde yaşamak isteyen beylere takım elbise, tek ceket, tek pantolon ve hatta gömlek dikiyoruz. Ismarlama olarak diktiğimiz tüm ürünler kendi atölyemizde el işçiliği ile imal ediliyor. Kusursuzluk ve mükemmelik tek hedefimiz. Bunun için ölçüleri son derece dikkatle alıp, uygulama aşamasında en az iki kez prova yapıyoruz ve kullandığımız kumaşlarda son derece seçici davranıyoruz. Erkek kumaşlarında Holland&Sherry markasını tercih ediyoruz. Her türlü güncel takım elbiseyi , klasik smokin veya frak`ı usulünce dikebiliyoruz. Dikilen ürünün müşterimize özel olması da son derece önemli, bunun için ceketin içine ve gömleğin robasına nakış makinamız ile müşterimizin adını da işleyebiliyoruz. Vakti kısıtlı müşterilerimize ofislerine veya iş saatleri dışında evlerine gitmek suretiyle komple servis verebiliyoruz. Aynı şekilde provaları da tercihlerine göre ev veya iş yerlerinde yapabiliyoruz. Bizim için en büyük mutluluk, dikmiş olduğumuz takım elbise veya gömleği teslim ettiğimiz an müşterimizin yüzündeki mutlu tebessümdür.”
Mehmet Yılmaz felsefesini William Shakespeare`den bir alıntı ile özetler ; “İŞİNİN EHLİ OLAN MÜŞTERİSİZ KALMAZ” Giyimine özen gösteren beyefendilere sadece bir telefon uzaklığındayız…